Απαραίτητος Εξοπλισμός για Καταδύσεις & Ψαροντούφεκο

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Οι λάτρεις των δύο υδάτινων πειρασμών γνωρίζουν καλά τα οφέλη τους. Ο βυθός είναι πάντα ελκυστικός προς τέρψιν των ματιών -και όχι μόνο- και το ανεξερεύνητο αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για εμάς που δυστυχώς δεν γεννηθήκαμε αμφίβιοι. Ωστόσο, οι εποχές προχωράνε και όσοι αγαπούν τα υποβρύχια hobbi, έχουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών ώστε να πλησιάσουν το ιδεατό της έστω και σύντομης ζωής κάτω από το νερό. Θέλεις να απολαύσεις την εμπειρία με ασφάλεια και άνεση; Δες τι πρέπει να έχεις μαζί σου!

 Στολές Κατάδυσης - Ψαροντούφεκου  : Κατασκευασμένες από μονωτικό και ελαστικό υλικό, θα σε κρατήσουν ζεστό και άνετο κάτω από το νερό. Οι διάφοροι τύποι στολών διαφέρουν ως προς το πάχος του υλικού, το μήκος και το σχήμα. Η επιλογή ενός από αυτούς εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες κατάδυσης, το επίπεδο εμπειρίας και φυσικά τις προτιμήσεις του καθενός.

 Αναπνευστήρες Κατάδυσης  : Ακρως απαραίτητοι, επιτρέπουν στους επίδοξους δύτες να αναπνέουν κάτω από το νερό. Αποτελούνται από ένα δοχείο αέρα, έναν αναπνευστήρα και έναν σωλήνα που συνδέει τα δύο. Ο τρόπος κατάδυσης είναι ίσως το βασικότερο κριτήριο επιλογής του ιδανικού αναπνευστήρα, ενώ ακολουθούν ο προϋπολογισμός και το προσωπικό γούστο.

 Βατραχοπέδιλα Ψαροντούφεκου   : Παρέχουν την απαραίτητη πρόσφυση και ώθηση στο νερό, επιτρέποντας σου να κολυμπάς γρηγορότερα, καταβάλοντας μικρότερη δυνατή προσπάθεια.

 Μάσκες Ψαροντούφεκου  : Παρέχουν καθαρή όραση κάτω από το νερό, η οποία είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την απόλαυση της κατάδυσης. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη μασκών στην αγορά. Επίλεξε αυτήν που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.

 Φακοί Κατάδυσης - Ψαρέματος   : Συνδυαστικά με τις μάσκες, οι φακοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να παρέχουν ακόμη ευρύτερο οπτικό πεδίο κάτω από το νερό, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητα

 Ψαροντούφεκο   : Μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό για ευνόητους λόγους. Το μόνο που έχεις εσύ να αποφασίσεις είναι μεταξύ αεροβόλου ή λαστιχοβόλου ψαροντούφεκου!

 Σημαδούρες Κατάδυσης - Ψαροντούφεκου   : Ίσως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του καταδυτικού εξοπλισμού, ώστε να γίνεται ο δύτης αντιληπτός από μακριά από τα υπόλοιπα σκάφη. Επίλεξε ανάμεσα σε αυτόνομης κατάδυσης ή ψαροντούφεκου, ή βρες ακόμη τα απαραίτητα ανταλλακτικά που χρειάζεσαι. 

 Σάκοι Μεταφοράς Εξοπλισμού  : Για το τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους σάκους. Ασφάλισε και μετάφερε εύκολα και με άνεση τον εξοπλισμό σου όπως τη στολή κατάδυσης, τους αναπνευστήρες, τα πτερύγια και τον εξοπλισμό ασφαλείας. Σάκοι εξοπλισμού, όπλων, πτερυγίων, στεγανοί αλλά και ψαροσακούλες, σε περιμένουν στο μεγαλύτερο κατάστημα ειδών HOBBI. 

Ό,τι και να πούμε, το ψαροντούφεκο και οι καταδύσεις είναι δύο συναρπαστικές δραστηριότητες, ένας υπέροχος τρόπος να εξερευνήσει κανείς τον υποβρύχιο κόσμο, να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να διασκεδάσει. Πάντα με τον σωστό εξοπλισμό. Πού θα τον βρεις; Έλα στο  hobbi.gr και ανακάλυψε τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από τα κορυφαία brands της αγοράς, με προσφορές και νέες αφίξεις όλο τον χρόνο. Μόνο για σένα, που θέλεις να ζεις τα hobbi σου κάθε στιγμή.