Σωστή Αποθήκευση Εξοπλισμού Camping

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και είναι η άχαρη ώρα που θα χρειαστεί να μαζέψεις τον καλοκαιρινό σου εξοπλισμό camping. Εάν το έχεις κάνει ξανά στο παρελθόν, γνωρίζεις σίγουρα και τις δυσκολίες που ενέχει η διαδικασία αλλά και τα οφέλη της αν αυτή γίνει με τον σωστό τρόπο. Και αν όχι, τότε ίσως παρακάτω βρεις ορισμένα tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τόσο την σκέψη σου, όσο και τον εξοπλισμό σου!


 1. Προσοχή στην Ετικέτα 

Πριν πλύνεις τον υπνόσακό σου για παράδειγμα, φρόντισε να διαβάσεις τις οδηγίες του κατασκευαστεί. Σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από τον/την σύζυγο! Αυτό είναι γενικότερα μια πολύ καλή πρακτική για κάθε μέρος του εξοπλισμού σου, αν δεν θέλεις να διακινδυνέψεις την καταστροφή του προτού να έχεις την ευκαιρία να τον ευχαριστηθείς ξανά στην επόμενη εξόρμηση. Αν τώρα, παρ' ελπίδα, έχεις χάσει τις οδηγίες, για τα υφασμάτινα μέρη προτίμησε κρύο νερό, κύκλο για ευαίσθητα, όχι πολλές στροφές και ένα ήπιο απορρυπαντικό. 


 2. Σχολαστικότητα στα Φαγητοδοχεία 

Σε ό,τι αφορά εξοπλισμό φαγητού όπως σκεύη, μαχαιροπίρουνα κ.α, ένα απλό ξέπλυμα δεν αρκεί. Τα υπολείμματα τροφής, ακόμη και οι επίμονες μυρωδιές από ορισμένα φαγητά, μπορούν να προσελκύσουν τρωκτικά και έντομα που σίγουρα δεν θα ήθελες να δες στο πιάτο σου. 


 3. Υπομονή στο Άπλωμα 

Είναι λογικό να βιάζεσαι να τελειώσεις, μιας και το μάζεμα είναι πάντοτε λιγότερο διασκεδαστικό από το ξεπακετάρισμα και τις προετοιμασίες για μια εξόρμηση. Ωστόσο, είναι βασικό να αποφύγεις την υγρασία. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η σκηνή και άλλα μέρη του εξοπλισμού που έχουν μεγάλα υφασμάτινα μέρη και είναι λίγο πιο ευαίσθητα στην προσβολή από ωίδιο. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, μάλλον έχεις κάνει καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Άφησε τα πλυμένα αντικείμενα να στεγνώσουν καλά και αποθήκευσε σε δροσερό και στεγνό μέρος. Μπορείς επίσης να επικαλύψεις με αδιάβροχο κάλυμμα -ειδικά αν αποθηκεύεις σε εξωτερικό χώρο.

Σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια δυσάρεστη οσμή, δοκίμασε καθάρισμα με αποσταγμένο λευκό ξύδι ή κάποιο καθαριστικό του εμπορίου για μούχλα και μύκητες. 


 4. Σπρέι Αδιαβροχοποίησης 

Είναι μια καλή λύση και σίγουρα βοηθά στη μακροβιότητα του εξοπλισμού σου. Εάν κρίνεις πως υπάρχει κίνδυνος αυξημένης υγρασίας στο μέρος αποθήκευσης, μπορείς να ψεκάσεις τον εξοπλισμό με το σπρέι και να αφήσεις να στεγνώσει εντελώς πριν τα αποθηκεύσεις. 


 5. Επισκευές 

Είναι μια καλή ευκαιρία για μια γενική συντήρηση, προτού αποθηκεύσης τεντόπαντα, τέντες σκίασης, σκηνές, υπνόσακους κ.α. Επισκεύασε τυχόν τρύπες ή σκισίματα, ώστε να είναι όλα έτοιμα για το επόμενο καλοκαίρι.  


 6. Σωστό πακετάρισμα 

Το δίπλωμα είναι σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας για μέρη του εξοπλισμού όπως σκηνές και υπνόσακους. Αφενός βοηθά τον εξοπλισμό να διατηρήσει τη φόρμα του και αφετέρου είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για το πόσο εύκολα θα τον χωρέσεις πίσω στα σακίδια αποθήκευσης. 


 7. Τελευταίος Έλεγχος 

Αφαίρεσε μπαταρίες από όλα τα είδη που χρησιμοποιούν για να αποφύγεις διαρροές και κάνε έναν καλό έλεγχο για χαμένες κάλτσες και ρούχα που ενδεχομένως έχουν διπλωθεί μαζί με άλλα κομμάτια εξοπλισμού κατά το μάζεμα. Σίγουρα θα φέρουν κάποια μυρωδιά που δεν θέλεις να "ποτίσει" τον εξοπλισμό μέχρι του χρόνου. 


Και μερικά γρήγορα tips για την αποθήκευση:

  • Χρησιμοποιήστε κουτιά αποθήκευσης. 
  • Επισημάνετε με ταμπέλες το περιεχόμενο σακιδίων & κιβωτίων. 
  • Στοιβάξτε τα κουτιά για να κερδίσετε χώρο. 
  • Χρησιμοποιήστε ράφια και κρεμάστρες. 
  • Κρατήστε όλο τον εξοπλισμό σε ένα μέρος. 
  • Αφήστε μπροστά τα είδη που ενδέχεται να χρησιμοποιήσετε ξανά πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι. 


Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε...  Και αν κατά το πακετάρισμα βρεις εξοπλισμό που χρειάζεται αντικατάσταση ή σκεφτείς κάτι άλλο που θα ήθελες να έχεις μαζί σου την επόμενη φορά, ρίξε μια ματιά στο   hobbi.gr  . Είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις, στις καλύτερες τιμές της αγοράς και από τα μεγαλύτερα brands!